Categorie: Diverse

Recent Blog Posts

Hoya- Apocynaceae - Teelt en verzorging van de Hoya-plant
Hoya- Apocynaceae - Teelt en verzorging van de Hoya-plant

HOE ONZE PLANTEN TE KWEKEN EN TE ZORGEN HOYA Planten van het geslacht Hoya staan ​​ook bekend als wasbloemplanten vanwege de spectaculairheid van de bloemen die op was lijken vanwege hun delicatesse.: Zie de paragraaf «Hoofdsoorten» ALGEMENE KENMERKEN De soorten die behoren tot het geslacht Hoya van de Apocynaceae-familie zijn extreem bonte planten, aangezien we groenblijvende vaste planten, bossige klimplanten, andere struiken of kruipende planten en sommige epifyten vinden.

Gazon tuin
Gazon tuin

Beschrijving Het gazon in de tuin vertegenwoordigt vrijwel zeker een van de "groene" elementen die van fundamenteel belang zijn voor zijn esthetische prestatie en voor de duur van de natuurlijke externe omgeving. De grasmat van de tuin wordt gebruikt om gemakkelijk over de grond te kunnen lopen, om kinderen buiten te laten spelen zonder zich te bezeren, om huisdieren buiten rond te laten rennen in een omgeving die perfect aansluit bij hun behoeften.

Gentiaan - Gentiana lutea
Gentiaan - Gentiana lutea

Descrizione e caratteristicheAnzitutto, incuriosisce un nome così particolare assegnato a una pianta: “Genziana”, secondo la consueta tradizione, deriverebbe infatti dal nome Gentius, vale a dire il re degli Illiri che la scoprì per primo. Più propriamente, però, si tratta del nome volgare che viene attribuito alle specie più grandi del genere Gentiana, e specialmente alla cosiddetta Gentiana lutea, conosciuta in modo più comune come Genziana maggiore.

Witte saus - Ontdek het originele recept op
Witte saus - Ontdek het originele recept op

Witte saus, het recept Witte saus is gemakkelijk te verwarren met bechamelsaus. Het gebeurt soms, zelfs op grote kooksites met veel recepten van gepassioneerde internetgebruikers. De witte saus wordt gemaakt met boter, bloem en water (mogelijk beter), waar de bechamelsaus wordt gemaakt met melk in plaats van water.

Laelia - Orchideeën - Teelttechnieken en belangrijkste soorten van de Laelia-orchidee
Laelia - Orchideeën - Teelttechnieken en belangrijkste soorten van de Laelia-orchidee

LE NOSTRE AMICHE ORCHIDEELAELIATecniche di coltivazionePagine 1- 2 -3CLASSIFICAZIONE BOTANICARegno:PlantaeClado: AngiospermeClado: MonocotiledoniOrdine:AsparagalesFamiglia:OrchidaceaeGenere:LaeliaSpecie: vedere pagina 2CARATTERISTICHE GENERALILe Laelia sono orchidee sempreverdi originariedelle zone tropicali delle foreste pluviali comprendendo quindi un aerale moltovasto che va da Cuba fino all& 39;Argentina con alte concentrazione in Brasile e inMessico.

Arabische kerststal
Arabische kerststal

Arabische kerststal We hebben het al gehad over vele soorten kerststallen, maar we hebben alleen de historische of oosterse kerststal genoemd; dit is echter een van de meest traditionele kerststallen, omdat het getrouw de plaats beschrijft waar Jezus werd geboren. In feite is Bethlehem bij iedereen bekend, het bevindt zich in het Midden-Oosten en daarom zijn de instellingen die meestal worden gebruikt, om zo te zeggen, poëtische licenties die eigenlijk heel weinig te maken hebben met de historische oorsprong van de kerststal.

Bernagie: taal van Bernagie bloemen en planten
Bernagie: taal van Bernagie bloemen en planten

TAAL EN BETEKENIS VAN BLOEMEN EN PLANTEN Borage Borago officinalis (familie Boraginaceae) Borage heeft geen canonieke betekenis in de taal van bloemen, maar als we het uniek willen maken, is het zeker die van tevredenheid en sereniteit. Een betekenis van opgewektheid en er wordt kracht aan toegeschreven en de talrijke tradities die ermee gepaard gaan, getuigen hiervan.

Geluid en couplet van Acherontia atropos of Death's Head Butterfly -
Geluid en couplet van Acherontia atropos of Death's Head Butterfly -

GELUIDEN VAN DIEREN Het geluid van Acherontia atropos De doodskop sfinx of doodskopvlinder, dat wil zeggen dat de Acherontia atropos van de familie Sphingidae een vlinder is, uniek in de wereld, die geluiden uitzendt (zowel volwassen als larve) dankzij een keelholte. Bij bedreiging geeft het een hoog geluid af dat tot op vele meters afstand te horen is.

Planten, Allamanda, Allamanda cathartica, Allamanda neriifolia, Allamanda blanchetii, Allamanda violacea, Allamanda schottii, plant
Planten, Allamanda, Allamanda cathartica, Allamanda neriifolia, Allamanda blanchetii, Allamanda violacea, Allamanda schottii, plant

HOE ONZE PLANTEN TE KWEKEN EN TE ZORGEN ALLAMANDALS Allamanda zijn prachtige groenblijvende planten die sterk lijken op Plumeria (ze behoren tot dezelfde familie) en worden veel gebruikt om muren of hekjes te versieren. Het zijn zeer decoratieve planten, zowel vanwege de schoonheid van de bladeren als vanwege de overvloedige bloei.

Geologische en fysieke parameters van Cilento
Geologische en fysieke parameters van Cilento

GEOLOGIE EN MARIENE BIOLOGIE Geologische en fysische parameters van het gebied voor Cilento Het gebied in kwestie, Cilento (tussen ongeveer tussen de Golf van Salerno en de Golf van Policastro, in het zuidelijke deel van de regio), heeft een gevarieerde morfologie , gevormd door bergen en vlaktes, die uitkijken over de Tyrreense Zee met kliffen en kleine stranden.

Autohoezen
Autohoezen

De autohoes is een bescherming gemaakt van verschillende materialen waardoor de auto beschut kan staan ​​tegen de elementen. De belangrijkste functie is om de auto beschutting te bieden, een overdekte ruimte die hem beschermt tegen de intense zomerzon en ongunstige weersomstandigheden tijdens de winter.

Hysop: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen
Hysop: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen

ISSOPO Hyssopus officinalis (familie Lamiaceae) ALGEMENE KENMERKEN Hysop, wetenschappelijke naam Hyssopus officinalis L., behoort tot de Lamiaceae-familie en is een plant die altijd is genoemd in heilige en klassieke teksten vanwege zijn therapeutische eigenschappen en zelfs vandaag de dag wordt hij industrieel gekweekt, zowel als aromatisch plant dat vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Acanthus, zaaien, planten, bloeien, onderhoud
Acanthus, zaaien, planten, bloeien, onderhoud

Acanthus, een mythische plant, als een oude godin ... Lyrisch De acanthus is een prachtige plant die al eeuwenlang wordt gekweekt. Een originele plant met geglazuurd blad en rechtopstaande bloeiwijze. De bladeren zijn erg ingesprongen, en de bloemen in spikes, rechtopstaand als speren, met doornige schutbladen, vormen een mengsel van een grote klasse, en kunnen wel 1,8 meter hoog worden!

Sedum - Sedum spurium
Sedum - Sedum spurium

Sedum behoort tot de familie Crassulaceae en vindt zijn oorsprong voornamelijk ten noorden van de evenaar. Dit plantengeslacht is gewend om te leven op plaatsen waar het grootste deel van het jaar droogte aanwezig is. Het zijn planten die spontaan groeien op rotswanden of in droge bodems.

Meteorologische cultuur
Meteorologische cultuur

Waarom draagt ​​een komedieprogramma beter bij aan de meteorologische cultuur dan de artikelen van veel experts? Degenen die ons in al die jaren hebben gevolgd, zullen van onze kant een zeker ongemak hebben gevoeld met betrekking tot die artikelen die in de wijdverspreide pers vaak het nieuws te reproduceren dat in gespecialiseerde wetenschappelijke publicaties over het klimaat is verschenen, ze met name in de conclusies verkeerd voor te stellen en tot dramatische voorspellingen te komen die het bestaan ​​van de mensheid verstoren.

Hymenoptera
Hymenoptera

Hymenoptera Hymenoptera is een klasse van insecten die meer dan 120 duizend soorten omvat, verspreid over de hele wereld. Deze insecten zijn niet alleen vanuit morfologisch oogpunt erg interessant, maar ook vanuit landbouwoogpunt, omdat de larven van veel van hen het meest voorkomende en gevaarlijke ongedierte van planten vertegenwoordigen.

Dioico: definitie en betekenis
Dioico: definitie en betekenis

BOTANICODIOICODIOIC WOORDENBOEK verwijst naar planten met mannelijke voortplantingsorganen (meeldraden) en vrouwelijke voortplantingsorganen (stampers) op verschillende planten. Daarom zijn er mannelijke planten en vrouwelijke planten (bijvoorbeeld de Beaucarnea, de Araucaria, de Aucuba etc.) Botanisch woordenboek van A tot Z.

Hiel knippen gemaakt in 4 stappen, de info
Hiel knippen gemaakt in 4 stappen, de info

Hakken knippen in 4 stappen: In de tuin gedurende het hele seizoen, meer in het algemeen vanaf het einde van de winter tot de volgende herfst, moeten we stekken maken die in de tuin zullen plaatsvinden. Er zijn verschillende soorten stekken (stengel snijden, kruislings snijden, blad snijden, hakken snijden, enz.) Waarvoor u “voorwaarden” moet respecteren: zoals het werken met alleen scherp en gedesinfecteerd gereedschap., Selecteert u de snijsegmenten uit gezonde planten, bomen en struiken, en pas de stekwijze aan de te enten plant aan.

Caper: teelt, eigenschappen en voordelen van de kappertjes
Caper: teelt, eigenschappen en voordelen van de kappertjes

CAPER (Capparis spinosa L.) Opmerking 1 De Capparis spinosa-plant waarvan we de heerlijke bloemknoppen gebruiken om onze gerechten op smaak te brengen en die we gewoonlijk kappertjes noemen.; Binnen het geslacht Capparis vinden we meer dan 350 soorten, waaronder de soort Capparis spinosa, bekend als kappertjes (en in het bijzonder stekelige kappertjes), typisch voor gebieden met een mediterraan klimaat.

 Coleus - Lamiaceae - Hoe Coleus-planten te verzorgen en te laten groeien
Coleus - Lamiaceae - Hoe Coleus-planten te verzorgen en te laten groeien

HOE ONZE PLANTEN TE KWEKEN EN TE ZORGEN Coleus zijn planten afkomstig uit de tropische gebieden van Afrika en Azië en worden zeer gewaardeerd en gekweekt vanwege de schoonheid van hun bladeren.: Coleus - Plectranthus Species: zie de paragraaf «Hoofdsoorten» ALGEMENE KENMERKEN Het geslacht Coleus behoort tot de Lamiceae-familie en omvat meer dan 150 soorten.