Categorie: De collecties

Recent Blog Posts

Iris - Zaaien, planten, verzorgen, delen en vermenigvuldigen
Iris - Zaaien, planten, verzorgen, delen en vermenigvuldigen

Iris des jardins, une palette de couleurs incroyables !L’iris des jardins est le plus cultivé des iris et le plus connu également. Si la palette des couleurs est importante, les variétés d’iris n’en sont pas moins nombreuses : Iris de Holande, Iris nain, Iris d’eau…Avec les iris, ce sont des milliers de possibilités au jardin, avec lesquelles vous pourrez jouer et diversifier les couleurs bien sûr, les tailles, les zones d’implantation et pourquoi pas l’exposition, afin de bénéficier d’un superbe jardin durant tout le printemps et même l’hiver avec les variétés naines à la floraison précoce !

Vork-tot-schop, bewerk de grond gemakkelijker
Vork-tot-schop, bewerk de grond gemakkelijker

De Fouche-spade het ideale stuk gereedschap in de tuin De vorkschep is een ideaal stuk gereedschap voor wie graag op biologische wijze tuiniert. De schopvork of schopvork, met zijn 4 platte tanden, maakt het inderdaad mogelijk om de grond te bewerken, te beluchten en tegelijkertijd de schade aan de levende populatie van de bodem, insecten, regenwormen, ... Het heeft ook het voordeel dat er minder nodig is kracht van de tuinman voor het gebruik dan een schop, wederom dankzij de platte tanden, die zonder al te veel moeite de grond doordringen.

THE AWAKENING OF PERMACULTURE - Adrien Bellay's film - Interview op
THE AWAKENING OF PERMACULTURE - Adrien Bellay's film - Interview op

The Awakening of Permaculture is de nieuwe film van Adrien Bellay. de film bekend maken, met de bescheidenheid van onze middelen natuurlijk, maar ook met de energie van de jonge shoot!

Okra-zaden - hoe je je zaden maakt
Okra-zaden - hoe je je zaden maakt

Okra zaden, in de moestuin… Okra is een groente die steeds populairder wordt. Okra kweken - je hebt misschien wat informatie in het blad gevonden - is een onderwerp van interesse voor tuinieren zoals de kok ... Je hebt ook okra-recepten kunnen ontdekken op jaime-jardiner.com Okra, afgezien van zijn originele smaken en texturen, heeft ook 'gezondheidsvoordelen' en is voedzaam, het is laag in energie - 22,4 calorieën per 100 g, het is sterk geconcentreerd in vitamine A, C, B2, B3, B6 en B9, K, het is zeer hoog in voedingsvezels, in sporenelementen en het is een bron van mineralen zoals calcium, kalium, mangaan, magnesium, koper en ijzer.

Slenteren in Avesnois - Curious Beasts -
Slenteren in Avesnois - Curious Beasts -

Slenteren in Avesnois: wat is een vaars In Avesnois zijn veel vee- en / of melkveebedrijven. Het is waar dat het gebied zich er goed voor leent, de natuur is zover het oog reikt. Het is trouwens niet ongewoon om tijdens een wandeling in dit prachtige landschap koeien en stieren en natuurlijk vaarzen tegen te komen.

Oleander - nerium - planten, verzorgen, snijden - Onze website
Oleander - nerium - planten, verzorgen, snijden - Onze website

Oleander ... Bloemen, kleur ... Oleander is een prachtige struik die bloeit tijdens het mooie seizoen van het jaar, van het late voorjaar tot het vroege najaar. Het groenblijvende blad is prachtig blad met slanke, geglazuurde, lancetvormige bladeren. Het blad is groen of tweekleurig en de bloemen zijn soms geurig.

Spinazie, spinazie zaaien, onderhouden, oogsten
Spinazie, spinazie zaaien, onderhouden, oogsten

Spinazie is een groenteplant die vanuit Iran naar ons toekomt. Het is een simpele groente die ook gewoon gekookt kan worden, rauw gekookt, in een salade, gepureerd of gestoofd…. Het heeft het grote voordeel dat het erg rijk is aan vitamines en voedingsstoffen, en het is niet Popeye die het tegenovergestelde zou zeggen! Huh, Popeye ... Zou je niet anders zeggen?