Goedkope struiken voor landschapsarchitectuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of u nu begint met een grasveld of bestaande natuurgebieden op uw terrein heeft, het Conservation Home-programma kan u helpen uw tuin aantrekkelijker te maken voor dieren in het wild en kostbaar regenwater vast te houden. Stappen die u kunt nemen zijn onder meer het planten van inheemse planten die vlinders en andere bestuivers ondersteunen, het installeren van een regentuin of een regenton of twee, en het verwijderen van planten die uit Europa en Azië zijn geïntroduceerd. Klik hier om een ​​aantal mooie werven te zien die gecertificeerd zijn. Het verfraaien van uw tuin met behoud van water en het creëren van leefgebied voor dieren in het wild kan gemakkelijk en lonend zijn! Door inheemse planten toe te voegen, kunt u geld besparen, minder maaien, meer vogels en vlinders zien en genieten van een goed functionerende tuin met minder problemen en minder inspanning.

Inhoud:
 • Goedkope landschapsplanten
 • Zo krijg je de beste deals voor planten en struiken
 • 20 goedkope ideeën voor landschapsarchitectuur om uw tuin te verbeteren
 • 25 funderingsplanten: landschapsstruiken voor de voorkant van het huis!
 • 10 geweldige onderhoudsarme, dwergstruiken
 • Wat te planten?
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: 25 onderhoudsarme landschapsplanten - എളുപ്പത്തിൽ പരിപാലിക്കാൻ പറ്റിയ ഗാർഡൻ ചെടികൾ - Deel 1

Goedkope landschapsplanten

James T. Landscape Plants for Georgia is een poging om een ​​lijst met goede planten samen te stellen, onderverdeeld in verschillende maten en groepen.

Het somt niet alle beschikbare plantmaterialen op, maar brengt de best mogelijke groeperingen samen volgens de principes en vereisten van goed landschapsontwerp en plantonderhoud. Het is niet mogelijk om foto's van de planten aan te bieden. Veel publicaties, boeken en websites hebben echter goede plantenfoto's. De ontwerpkwaliteiten van planten - hun vorm, grootte, kleur en textuur - zijn van groot belang.

Winterhardheid en ziekte- en insectenresistente eigenschappen worden ook overwogen bij het selecteren van goede landschapsplanten.

Wijnstokken hebben veel toepassingen in het landschap. Ze kunnen worden gebruikt om onaantrekkelijke muren en hekken te verzachten of om spannende schaduwpatronen op lege oppervlakken te creëren. Velen zijn wenselijk vanwege hun groenblijvende blad. Wijnstokken bieden een aantrekkelijke afscherming en privacy bij gebruik op hekjes en hekken. Over het algemeen worden kavels voor woningbouw kleiner en moet geschikt plantmateriaal worden gekozen om de waardevolle ruimte optimaal te benutten.

Deze plantenklasse is erg handig in kleine tuinen waar de plantruimte beperkt is. Opmerkingen: Groot handvormig samengesteld blad. Goede rode herfstkleur. Kan invasief worden. Opmerkingen: Goed blad. Witte geurende bloemen in het voorjaar. Bonte vorm beschikbaar. Bodembedekkers zijn zeer veelzijdig.

Naast zonnige open locaties zijn geselecteerde bodembedekkers vooral handig op steile hellingen en dicht beschaduwde gebieden waar andere planten moeilijker te vestigen en te onderhouden zijn. Veel bodembedekkers zijn uitstekend geschikt om bodemerosie te voorkomen; terwijl anderen behulpzaam zijn bij het uitvoeren van ontwerppatronen. Groenblijvende bodembedekkers zijn met name handig bij het vaststellen van zowel formele als informele ontwerpen in woon- en openbare landschappen. Bodembedekkende planten zijn meestal meer bevredigend in smalle plantenbakken dan struiken.

Bodembedekking varieert meestal van enkele centimeters tot een voet of meer in hoogte. In de groenblijvende klasse hebben Engelse klimop en maagdenpalm rijk groen blad, waardoor ze bijzonder waardevol zijn in landschapsontwerp. Een aantal van de aanbevolen planten heeft aantrekkelijke seizoensbloemen. Bepaalde bodembedekkers kunnen invasief worden zodra ze zich hebben gevestigd en vereisen veel onderhoud om ze binnen de perken te houden.

Bodembedekkers worden vaak genoemd als onderhoudsarm. Ze hebben echter allemaal wat onderhoud nodig, zoals wieden, snoeien of bemesten om er op hun best uit te zien. Moet gedeeltelijke schaduw of irrigatie hebben in Zuid-Georgië. Siergrassen, al lang populair in bepaalde Europese landen, worden steeds populairder onder de zuidelijke tuinders.

Grassen die zijn aangepast aan landschapsbeplanting vallen hoofdzakelijk in twee categorieën: 1 de meerjarige grassen die, op enkele uitzonderingen na, grootgroeiende grassen van het klomptype zijn; en 2 de eenjarige grassen, die het vaakst worden gebruikt voor accenten of stuifmeeldraden in de kruidachtige border. Alle grassen die in deze sectie worden vermeld, zijn vaste planten, met uitzondering van twee van de fonteingrassen die eenjarig zijn.

Behalve het blauwzwenkgras Festuca ovina glauca , een bodembedekker, worden alle siergrassen in deze sectie vermeld. Pampagras is het meest erkende siergras.

Pampa's en de andere selecties in de siergroep worden gebruikt als solitair of accentplant, voor contrast in heesterborders of kruidborders en voor informele massabeplanting. Alle grassen sterven in de winter tot op de grond af; daarom zal alles tot de grond moeten worden teruggebracht voordat in het voorjaar nieuwe groei optreedt.

Ondanks deze beperking vormen de hoger groeiende planten in deze groep uitstekende seizoensschermen en informele hagen. Als ze op de juiste manier worden behandeld, is het bloem- of pluimgedeelte van verschillende selecties uitstekend materiaal voor gedroogde arrangementen. Hedendaagse huizen hebben zelden een waarneembare fundering, waardoor er minder hoge struiken nodig zijn.

Meer van de planten die voor de basis van dit type woning zijn geselecteerd, zouden van deze kleine struiken moeten komen. Kleine struiken zijn ook erg handig als bescherming tegen overbevolking en overgroei. Bovendien zijn ze waardevol in kleine percelen waar grondruimte schaars is. De struiken van 1 tot 2 voet zijn bijzonder geschikt voor verhoogde plantenbakken. De kleinere, compact groeiende soorten worden vaak gebruikt om ontwerplijnen in formele tuinen te stabiliseren en voor het afkanten van wandelingen en plantenbedden.

Planten in het bovenste bereik van deze klasse die 4 of 5 voet hoog worden, vormen een effectieve achtergrond voor vaste planten en eenjarige planten. Opmerkingen: Glanzend blad, witte of roze bloemen. Twijfelachtige winterhardheid in Zone 7. Heesters in dit groottebereik zijn het meest geschikt voor heggen, schermen en achtergronden, voor grootschalige funderingsbeplanting en grote massale aanplant. Sommige soorten hebben voldoende goede eigenschappen om als specimenplant te dienen. Een aantal van de beter bloeiende en bessenproducerende struiken valt binnen dit middelgrote bereik.

Wanneer ze in groepen worden geplant, zijn sommige van deze bloeiende struiken bijzonder nuttig voor seizoenshighlights. Veel planten worden gekweekt voor gebladerte in plaats van voor bloemen. Variaties in bladkleur variëren van glanzend groen tot lichtgrijs. Houd er rekening mee dat planten met bont blad enigszins moeilijk te harmoniseren zijn met andere planten.

Er zijn veel uitstekende planten in de klasse van grote struiken die bijzonder nuttig zijn als zware scherming en haag of als exemplaren vanwege hun uitstekende blad, bloem of fruit. Planten in deze categorie zijn vanwege hun uiteindelijke grootte beperkt bruikbaar als basisplant. Vanwege de uiteindelijke grootte van verschillende planten in deze groep, worden ze ook vermeld in de sectie "kleine bomen" die volgt. Vaak bepaalt het daadwerkelijke gebruik of snoeien van een landschapsplant of deze wordt geclassificeerd als een grote struik of een kleine boom.

Deze planten passen zich goed aan voor gebruik in parken, openbare gronden en andere grootschalige landschapsontwikkelingen, maar gebruik ze met voorzichtigheid in de beperkte ruimtes van kleine landschappen. Kleine bomen zijn belangrijke planten in een landschap, omdat ze met een minimum aan onderhoud uitstekende bladeren, bloemen en vruchten opleveren voor tuinen en openbare ruimtes.

Bomen met interessante vertakkingen worden vaak als accenten in het landschap gebruikt. Sommige kleine groenblijvende bomen zorgen het hele jaar door voor goed blad. Sommige loofbomen in deze groep zorgen voor een goede herfstkleur. Kleine bomen hebben een plek in landschapsplannen voor kleine kavels en huizen. Ze bieden de juiste schaal voor kleine gebieden waar vaak één boom meer geschikt zou zijn dan meerdere struiken.

Verschillende bomen in deze groottegroep zijn goed voor hoge achtergronden en schermen, en vormen een grotere barrière dan struiken. Opmerkingen: Witte, roze, lavendelkleurige of rode bloemen. Echte meeldauw en bladluizen kunnen een probleem worden. Hybriden zijn bestand tegen meeldauw en bloeien langer. Opmerkingen: Rozerode bloemen die naar wit verkleuren. Vrucht geel, rood. Meestal ziekteresistent. In het diepe zuiden biedt het gebladerte van bomen bescherming tegen de hete zomerzon, waardoor ze een welkome aanvulling zijn op het landschap.

Ze zijn de grootste en de meest permanente plant in het landschap. Daarom moeten grote bomen met zorg worden gekozen. Winterhardheid en ziekte en resistentie tegen insecten zijn belangrijke overwegingen. Sommige bomen die gewoonlijk in Georgië worden geplant, mogen vanwege ongewenste eigenschappen niet worden gebruikt.

Bomen zijn belangrijk in parken en natuurontwikkelingen, nuttig voor afscherming en windschermen, en zorgen voor schaduw en ornament voor straten en snelwegen. Veel grote bomen kunnen worden gebruikt voor exemplaren met een uitstekende vorm, gebladerte of bloemen. Een andere sierwaarde van sommige grote loofbomen is de herfstkleur. Er wordt waardering uitgesproken voor Thomas Williams, Jr.

Ook aan Gerald E. Smith, gepensioneerd extensie tuinbouwer, Universiteit van Georgia, voor nuttige suggesties in de oorspronkelijke revisie. Aan Will Corley, Georgia Experiment Station met pensioen, voor informatie met betrekking tot siergrassen, en voor andere personen en organisaties die informatie hebben bijgedragen.

Klassen, workshops en clubbijeenkomsten UGA Extension biedt een schat aan gepersonaliseerde diensten zoals workshops, lessen, consultatie, certificeringen, kampen en bronnen voor docenten. Ontdek wat Extension voor jou heeft! Uitbreidingswijzigingen Georgia University of Georgia Cooperative Extension-programmering verbetert het leven van mensen en levert resultaten op. Onze invloed. Uitbreiding Publicaties BulletinBulletinHeeft u een vraag? Neem contact op met uw lokale UGA Extension-kantoor om erachter te komen hoe ons team van county-agenten u kan helpen.


Zo krijg je de beste deals voor planten en struiken

Plant ze in de volle zon tot halfschaduw in zones. Herten blijven meestal helder, maar kolibries genieten van hun levendige bloemen. Bekijk hier alle acht kleuren. Gatsby eikenbladige hortensia's worden meestal voet lang met groene, eikenbladvormige bladeren en grote pluimen met witte bloemen die in de vroege zomer beginnen te verschijnen.

Wanneer u uw landschap ontwerpt voor waterefficiëntie, moet u ervoor zorgen dat u planten kiest die zijn gedefinieerd als laag watergebruik of droogtetolerant voor uw.

20 goedkope ideeën voor landschapsarchitectuur om uw tuin te verbeteren

Florida kan bijzonder wispelturig zijn als het gaat om het planten en onderhouden van bepaalde bomen, bloemen, struiken, struiken en meer. Het beste gedeelte? We dachten van wel. Vertrouw ons. Deze bloeiende boom met de toepasselijke naam heeft donkere, glanzende bladeren en grote witte bloemen die een opvallend contrast vormen. Deze baby's worden beschouwd als matig droogtetolerant en geven de voorkeur aan zure grond. Het goede aan deze Florida-vriendelijke boom? Het enige slechte deel? Die grote, mooie, geurige bloemen ontbinden langzaam en vallen, wat sommigen misschien te rommelig vinden.

25 funderingsplanten: landschapsstruiken voor de voorkant van het huis!

Heesters zijn een integraal onderdeel van residentiële en soms commerciële landschapsarchitectuur. Ze zijn perfect voor trottoirs en advertenties als borderplanten. Afhankelijk van het type struik dat wordt gebruikt, kunnen ze kort of lang zijn. Als u de soorten struiken kent en weet hoe ze gedijen in hun oorspronkelijke habitat, kunt u de beste optie voor u bepalen.

Doe een donatie.

10 geweldige onderhoudsarme, dwergstruiken

James T. Landscape Plants for Georgia is een poging om een ​​lijst met goede planten samen te stellen, onderverdeeld in verschillende maten en groepen. Het somt niet alle beschikbare plantmaterialen op, maar brengt de best mogelijke groeperingen samen volgens de principes en vereisten van goed landschapsontwerp en plantonderhoud. Het is niet mogelijk om foto's van de planten aan te bieden. Veel publicaties, boeken en websites hebben echter goede plantenfoto's. De ontwerpkwaliteiten van planten - hun vorm, grootte, kleur en textuur - zijn van groot belang.

Wat te planten?

Het verbeteren van de landschapsarchitectuur en de aantrekkingskracht van de voortuin is vaak het eerste verzoek van onze landschapsontwerpklanten. Hier zijn enkele aanbevelingen van onze eigenaar en hoofdontwerper Kent Gliadon. Ja, Rozen! Verrassend genoeg hebben deze rozen weinig onderhoud nodig, ze hoeven slechts één keer in de herfst of het vroege voorjaar te worden gesnoeid terwijl ze nog in rust zijn om een ​​mooie compacte vorm te behouden en veel bloei aan te moedigen. Overwinteren is niet nodig! Bekijk onze fotogalerij om enkele voorbeelden te zien van rozen in de voortuin. Kornoeljes zijn ook Minnesota-taai en bieden hoogte, schaduwtolerantie en winterinteresse allemaal in één plant. Deze nieuwe kornoelje is veel compacter dan een traditionele rode kornoelje.

Plant deze onderhoudsarme vaste planten en heesters, waaronder hosta's, pioenrozen, duizendblad. Veel eenvoudiger kan tuinieren niet.

Het inrichten van een nieuw huis of het renoveren van uw voortuin, of wat dat betreft, is geen goedkoop project. Je hebt planten nodig, en waarschijnlijk nogal wat. Al die planten kunnen een flinke deuk op je bankrekening zetten. Maar je kunt een beetje cent-knijpen en slimme boodschappen doen, en je kunt de klus klaren voor een bescheiden budget.

JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser. U moet JavaScript in uw browser hebben ingeschakeld om de functionaliteit van deze website te gebruiken. Lees verder. Als je ongelukkig bent of als je planten niet groeien. W e zullen uw geld terugbetalen of de producten gratis opnieuw verzenden.

Houd rekening met de eenderde regel voor het ontwerp van de voortuin. Een derde van uw voortuin moet beplanting zijn en tweederde moet gazon zijn.

Ze bieden prachtige natuurlijke plantvormen die weinig tot geen snoei nodig hebben, zijn plaag- en ziekteresistent, bloeien betrouwbaar en zijn tolerant ten opzichte van verschillende groeiomstandigheden. Hieronder staan ​​​​profielen van 18 van mijn favoriete onderhoudsarme struiken voor huistuinen. Weigela, een bladverliezende inheemse uit China, is een echte tuin die opvalt, bekend om zijn vruchtbare bloeiproductie en gemakkelijke aard. Winterhard tot graden F, weigela bereikt een hoogte van 6 tot 10 voet met een spreiding van am9 tot voet. Roze buisvormige bloemen die kolibries aantrekken, verschijnen van april tot juni. Snoei weigela's zodra de plant uitgebloeid is, aangezien deze bloeit op takken die het vorige seizoen zijn gegroeid.

Prachtige landschappen zien er misschien duur uit, maar een oogverblindende tuin kan ook budgetvriendelijk zijn. Recycle een oude gieter, leg gratis mulch neer, hang wat lichtslingers op en je kunt voor weinig tot geen kosten een charmante, gezellige tuin creëren. Deze 20 goedkope ideeën voor landschapsarchitectuur zullen u inspireren. Stapstenen of straatstenen zijn uitstekende budgetvriendelijke looppaden.


Bekijk de video: Mesin Penebas Semak Belukar Dahsyat Buatan Anak Bangsa


Opmerkingen:

 1. Branton

  Interestingly :)

 2. Dukazahn

  Volgens mij bega je een fout. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 3. Nikoshura

  Je maakt een fout. Ik stel voor om het te bespreken. E-mail me op PM, we praten.

 4. Akinole

  Het is een opmerkelijk, nogal grappig stuk

 5. Heardind

  Je hebt geen gelijk. Ik stel voor om het te bespreken.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Binnenbloeiende kamerplanten natte grond

Volgende Artikel

Landschapsontwerp secaucus nj