Triteleia Care: tips voor het kweken van tripletlelieplantenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door: Becca Badgett, co-auteur van How to Grow an EMERGENCY Garden

Het planten van tripletlelies in uw landschap is een geweldige bron van kleur en bloei in de late lente of vroege zomer. Triplet lelie planten (Triteleia laxa) zijn inheems in Noordwestelijke delen van de Verenigde Staten, maar groeien gemakkelijk in veel delen van het land. Laten we eens kijken hoe u een tripletlelie kunt kweken.

Triteleia Plant Info

Triplet-lelies zijn vaste planten. Ze worden gewoonlijk ‘Pretty Face’ of ‘Wild Hyacinth’ genoemd. De bloei van tripletlelieplanten kan lichtblauw, lavendelblauw of wit zijn. Het bereiken van 15 tot 20 inch (40-50 cm), het planten van tripletlelies tussen planten die eerder bloeien, voegt een vleugje kleur toe rond het gebladerte dat in het landschap moet blijven totdat het geel wordt. De bloemen gaan twee tot drie weken mee met de juiste aanplant en verzorging van tripletlelies.

De bloem groeit op stengels die opstaan ​​uit grasachtige bosjes. Deze stengels hebben 20 tot 25 kleine bloemen in een scherm van 15 cm, waardoor ze er sierlijk en aantrekkelijk uitzien als ze in de tuin groeien.

Triplet-lelies planten

Tripletlelieplanten groeien uit knollen. Plant de knollen in het voorjaar, als alle gevaar voor vorst voorbij is of plant in de herfst met andere voorjaarsbloeiende bloemen. Degenen in USDA Zone 6 en verder naar het noorden moeten zwaar mulchen voor winterbescherming.

Plant de knollen ongeveer 10 cm uit elkaar en 12,5 cm diep, oftewel driemaal de hoogte van de knol. Vergeet niet om met de wortel naar beneden te planten.

Plant op een zonnige tot gedeeltelijk zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Tripletlelieplanten groeien het best in organische grond. Bereid het gebied voor het planten voor met geraspte bladeren, voeg compost en ander goed gecomposteerd, organisch materiaal toe. U kunt nu een meststof met langzame afgifte toevoegen, als u dat wilt. Na het planten water geven en afdekken met organische mulch.

Triteleia-zorg

Triteleia-zorg omvat het drenken van de knollen totdat de wortels groeien. Eenmaal vastgesteld, zegt triteleia-plantinformatie dat de plant droogtetolerant is. Onthoud echter dat zelfs droogtebestendige planten graag af en toe een drankje drinken.

Zorg er bij het planten van tripletlelies voor dat de knollen stevig zijn. Plant voor irisknollen, zodat de bloemen kunnen afleiden van het gebladerte nadat de irisbloei is voltooid. Leren hoe je een tripletlelie kunt laten groeien, is lonend wanneer de bloemen openbarsten en de tuin sieren met een krachtige, eigenwijze kleur.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op


Triteleia, Grass Nut, Ithuriel's Spear, Wally Basket 'Queen Fabiola'

Categorie:

Watervereisten:

Droogtetolerant, geschikt voor xeriscaping

Gemiddelde waterbehoefte Water regelmatig niet te veel water geven

Blootstelling aan de zon:

Gebladerte:

Gebladerte kleur:

Hoogte:

Spatiëring:

Winterhardheid:

USDA Zone 7a: tot -17,7 ° C (0 ° F)

USDA Zone 7b: tot -14,9 ° C (5 ° F)

USDA Zone 8a: tot -12,2 ° C (10 ° F)

USDA Zone 8b: tot -9,4 ° C (15 ° F)

USDA Zone 9a: tot -6,6 ° C (20 ° F)

Waar te groeien:

Kweek het hele jaar door buiten in de winterharde zone

Kan jaarlijks worden gekweekt

Gevaar:

Bloom kleur:

Bloom kenmerken:

Bloemen zijn goed om te snijden

Deze plant is aantrekkelijk voor bijen, vlinders en / of vogels

Bloom Maat:

Bloeitijd:

Andere details:

Bodem pH-vereisten:

Octrooi-informatie:

Voortplantingsmethoden:

Door wortelstokken, knollen, knollen of bollen te verdelen (inclusief offsets)

Zaad verzamelen:

Regionaal

Deze plant zou buiten groeien in de volgende regio's:

Elizabeth City, North Carolina

Seattle, Washington (2 rapporten)

Opmerkingen voor tuinmannen:

Op 16 juni 2017 schreef Krootie uit Weirton, WV (Zone 6a):

Ik heb ongeveer 10 jaar geleden een zakje met de bollen gekocht op een opruimtafel aan het einde van het seizoen. Ik heb ze in verschillende delen van mijn tuin geplant en de volle zon zorgt voor een betere weergave en ze vermenigvuldigen zich sneller. Ze accepteren zowel halfschaduw als volle schaduw. De herten lijken ze te knabbelen en te testen, maar consumeren niet volledig. Ze zijn een aangename verrassing als ze bloeien als de lenteschermen eindigen en voordat de zomerbloei aanbreekt. Laat de bladeren op natuurlijke wijze afsterven om de volgende jaren te zorgen voor bloei. Een prachtige aanwinst voor een vaste plantentuin.

Op 25 mei 2014 schreef taai uit ROSLINDALE, MA:

Bloeitijd is in het late voorjaar tot de vroege zomer, nadat de meeste voorjaarsbollen zijn uitgegroeid. Het basale gebladerte sterft af terwijl de bloei begint.

Inheems in het westen van Noord-Amerika, moet het tijdens zijn zomerse kiemrust droog worden gehouden. De knol herstelt zichzelf tijdens de rustperiode, van zomer tot winter, en mag dan niet worden gestoord.

Ik heb de soort een paar jaar achter elkaar laten terugkomen, hier in Boston. Het kan moeilijk zijn hier in het oosten, waar de zomers nat zijn.

Op 25 mei 2014 schreef eolivas103 uit Las Cruces, NM (Zone 8a):

Dit is het derde jaar dat ik deze Triplet-lelies heb gekweekt. Ik heb ze geplant in een tuin waar ik echt niet al het bermudagras uit heb gehaald, dus ik ben vaak een beetje beledigend in mijn pogingen om het gras om hen heen te verwijderen. toch blijven ze zich vermenigvuldigen en bieden ze elk jaar meer en meer bloemen aan. Ik denk niet dat ik er een heb verloren. Ze vermenigvuldigen zich echter niet uit de hand als een week, het is gewoon een mooie toename elk jaar. Ik heb ze in de volle zon geplant. Ze bloeien in mei. De folie ziet er voor mij niet zo goed uit als sommige. Het kan zijn omdat ik ze in te veel hitte heb geplant. Ze bloeien echter nog steeds goed. Het zijn lichte bloemen en daarom is mijn suggestie om ze voor en tussen grotere bloemen zoals gladiool en iris te laten groeien. Dat gezegd hebbende, ik vind ze echt leuk en p. lees meer lant om meer in andere kleuren te kopen.

Op 20 juli 2011 schreef onkruidvrij uit Magna, UT (Zone 7a):

Op 4 mei 2005 schreef ladyannne uit Merced, CA (Zone 9a):

Ik dacht dat dit een onkruid was dat vrij groeide onder een grote moerbeiboom totdat ik er een optrok en de bol zag. Deze zullen zich gemakkelijk vermenigvuldigen in de grond in zone 9 in diepe schaduw. Een van de eerste voorjaarsverrassingen.


Waar te groeien

Triteleia '4U' (Grassnut '4U') zal na 2-5 jaar een hoogte bereiken van 0,5 m en een spreiding van 0,2 m.

Aanbevolen toepassingen

Perken en borders, Stad, Cottage / Informeel, Droogtetolerant, Bloemschikken, Grind, Onderhoudsarm, Mediterraan, In groepen geplant

Teelt

Plant in de herfst 8 cm diep in lichte, zanderige, vruchtbare grond. Borderline winterhard dus heeft bescherming nodig tegen vorst en buitensporige winternat. Het gebladerte kan bij de bloei afsterven.

Grondsoort

Bodemafvoer

Bodem pH

Licht

Aspect

Blootstelling

Britse winterhardheid Opmerking: we werken eraan om onze beoordelingen bij te werken. Bedankt voor uw geduld.

Winterhard (H4), zacht bij vorst (H3)

Metgezel planten

Er zijn momenteel geen begeleidende planten toegevoegd voor deze plant.

Botanische naam

Andere namen

Grasnoot '4U', Triteleia laxa '4U', Brodiaea laxa '4U', Triplet lelie '4U', Ithuriel's speer '4U', Triteleia 'For You'

Geslacht

Variatie of cultivar

'4U' _ '4U' is een knolachtige vaste plant met half rechtopstaande, nauw lineaire, basale bladeren en losse schermen van rechtopstaande, trechtervormige, lavendel tot lavendelroze bloemen van de late lente tot de zomer.

Gebladerte

Gewoonte


Waar te groeien

Triteleia 'Aquarius' (Grasnoot 'Aquarius') bereikt een hoogte van 0,4 meter en een spreiding van 0,2 meter na 2-5 jaar.

Aanbevolen toepassingen

Perken en borders, Stad, Cottage / Informeel, Droogtetolerant, Bloemschikken, Grind, Onderhoudsarm, Mediterraan, In groepen geplant

Teelt

Plant knollen in de herfst 8 cm diep in lichte, zanderige, vruchtbare grond. Borderline winterhard dus heeft bescherming nodig tegen vorst en buitensporige winternat. Het gebladerte kan bij de bloei afsterven.


Triteleia-bollen planten

Gerelateerde artikelen

Triteleia (Triteleia spp.), Ook wel Brodiaea, mooi gezicht, tripletlelie of wilde hyacint genoemd, is een bloeiende vaste plant afkomstig uit de westkust van de Verenigde Staten. De bloemen zijn trechtervormig, met vijf of zes bloemblaadjes en kunnen paars, geel of wit zijn. Ze bloeien in het voorjaar in parapluvormige trossen, daarna slaapt de plant in de zomer. Triteleia groeit in planthardheidzones 5 t / m 8 van het Amerikaanse Department of Agriculture. De plant groeit uit bollen of knollen en kan tot 1,20 meter lang worden. Triteleia moet in de herfst worden geplant en kan in de volle zon of halfschaduw groeien.

Kies een site met een goede afvoer. Als de grond niet wegloopt, kan de bol gaan rotten.

Graaf ongeveer 3 inch organisch materiaal zoals compost, bladvorm of oude mest in de bovenste 6 tot 8 inch grond voordat u gaat planten.

Verwijder onkruid dat nog groeit in het plantgebied nadat de organische stof is toegevoegd. Houd het gebied onkruidvrij terwijl de plant groeit.

Graaf een gat van 4 tot 5 centimeter diep. Plaats de lamp in de bodem van het gat met de basis naar beneden en de puntige kant naar boven. Bedek de bol met aarde. Plaats meerdere bollen op een afstand van minstens 4 inch.

Geef de bol voldoende water om de grond vochtig maar niet nat te houden. Ongeveer 2,5 cm water per week zou voldoende moeten zijn, hoewel de hoeveelheid moet worden aangepast op basis van regenval en of de bol in de volle zon of halfschaduw staat. Geef water als de bovenste 2,5 cm aarde droog aanvoelt.

 • Om meerdere bollen te schikken, plaatst u ze op de grond waar ze worden geplant voordat u de gaten gaat graven.
 • Triteleia is een van de vele soorten planten die geschikt zijn om te planten aan de voet van inheemse eiken (Quercus spp.). Plaats ze waar ze in de volle zon zullen komen.

Jill Kokemuller schrijft sinds 2010, met werk dat is gepubliceerd in de "Daily Gate City". Ze werkte zes jaar op een particuliere kostschool, waar haar focus lag op Engels, algebra en meetkunde. Kokemuller is een geautoriseerde vervangende docent en heeft een Bachelor of Arts in het Engels van de University of Iowa.


Juli 2011 Plantprofiel: Triteleia (Brodiaea)

Enigszins een taxonomische nachtmerrie, maar echt een veel over het hoofd geziene zomerbloeiende bol! Als een groep geplant, geven deze een kleurrijke show in de vroege zomer, omdat ze voor het eerst tevoorschijn komen als vlezige, grasachtige planten, maar dan worden ze al snel gevolgd door stugge stengels die clusters van blauwviolette bloemen ophouden (komt ook in het wit) die opvallend en werkelijk spectaculair zijn. De zaadkoppen zullen ook drogen en een beetje langer belang toevoegen. Deze specifieke afgebeelde cultivar wordt ‘Rudy’ genoemd met een koel blauw overgoten met wit. Het gedijt graag uit siergrassen en komt gewoon tevoorschijn als een geplande verrassing. Deze zijn charmant, dus gemakkelijk te kweken en moeten vaker worden gebruikt.

Algemene naam: Triplet Lily, Brodiaea
Familie: Asparagaceae
Locatie: Tuinbed Soest 6
Herkomst: West-VS.
Hoogte: 10-12 ″
Verspreiding: elke bloeiwijze is ongeveer 6-8 ″ breed.
Bloeitijd: eind juni / juli.
Bloeitype / kleur: Terminal tuilen op stugge stengels met clusters van typisch blauw / violette bloemen,
Blootstelling / Water / Bodem: Volle zon in goed doorlatende grond.


1. Tagetes (Mexicaanse goudsbloem)

 • Botanische naam: Tagetes erecta
 • Type installatie: Meerjarig / jaarlijks
 • Bloeitijd: Mei tot oktober

Mexicaanse goudsbloem, een veel voorkomende Engelse naam van Targetes, komt oorspronkelijk uit Mexico, vooral in de wildernis. Dit heeft een hoogte van 1 voet tot 3 voet. Het wordt voornamelijk gebruikt als medicijnen en ook als versiering.

Het heeft cilindrische wortels en ondiepe takken met houtachtige maar gladde bast. Deze plant komt voor in groepen kleine bloemhoofdjes die geel of geeloranje, soms roodachtig zijn. Wanneer geperst, komt aromageur vrij. Deze bloemen kunnen de hele zomerperiode meegaan.

Deze bloem symboliseert passie, geloof, trouw en moed.

2. Tea Rose / Hybrid Tea Rose (Gloire de Dijon)

 • Botanische naam: Rosa 'Gloire de Dijon'
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Juni tot september

Gloire de Dijon, beter bekend als Hybrid Tea Rose, heeft grotere bloembladen dan de meeste rozen met glanzende bladeren. Bloesems beginnen tijdens de zomer tot de herfst, bloemen variëren in kleur van wit tot roze, geel tot oranje, sommige zijn paars en andere met twee gemengde kleuren.

Theeroos symboliseert liefde in het algemeen. De roze staan ​​voor vreugde, dankbaarheid en bewondering, de rode varianten betekenen diepe emotie en liefde, terwijl geel voor zorg en vriendschap is, paarse liefde op het eerste gezicht en betovering, en wit betekent puur en onschuld.

3. Thunbergia (Clockvine)

 • Botanische naam: Thunbergia
 • Type installatie: Meerjarig / jaarlijks
 • Bloeitijd: Juni tot september

Thunbergia, afkomstig uit de tropische gebieden van Zuid-Azië, Afrika en Madagaskar, is een geslacht van de Acanthaceae-familie. Soorten hiervan, waaronder Clockvines, kunnen eenjarig of meerjarig zijn. Beschouwd als wijnstokken en struiken, worden de meeste wel 7 voet en wel 26 voet hoog.

De wetenschappelijke naam van dit geslacht is ontleend aan Carl Peter Thunberg, een Zweedse natuuronderzoeker. Bovendien staat deze bloeiende plant voor kracht, kracht, kwetsbaarheid, echtheid, rauwheid en openheid.

4. Tijgerbloem (Tigridia)

 • Botanische naam: Tigridia Pavonia
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Mei tot juni

Tiger Flower is een opvallend mooie sierbloem die vooral voorkomt in Mexico, El Salvador, Honduras en Guatemala. De bloemen zijn er in talloze kleuren, waaronder wit, geel, rood, oranje en paars. Het meest unieke en in het oog springende deel ervan zijn de rode tijgervlekken of spikkels op de mond en keel. Een enkele bloemkop bevat slechts 3 bloembladen, maar ze bloeien open wijd.

Deze bloeiende plant staat voor adel en rijkdom.

5. Tijgerlelie

 • Botanische naam: Lilium Lancifolium
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Augustus tot september

Tijgerlelie is populair in bepaalde gebieden, voornamelijk in het noorden van Azië, zoals Japan, China en Korea, maar ook in Rusland. Het heeft oranje en zwarte kleuren. Dit komt nu ook veel voor in het oosten van Noord-Amerika.

Deze bloeiende plant heeft een unieke uitstraling door de zwarte spikkels op de bloembladen die lijken op de vlekken van een tijger. De bloemen hebben echter geen geur.

Deze prachtige bloem symboliseert trots en rijkdom.

6. Tithonia (Mexicaanse zonnebloem / rode zonnebloem)

 • Botanische naam: Tithonia (Tithonia Diversifolia & Tithonia Rotundifolia)
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Juli tot september

Tithonia is een geslacht van planten die behoren tot de zonnebloemfamilie die bekend staat als Asteraceae. Een van de soorten is de Mexicaanse zonnebloem, die wordt beschouwd als de Japanse chrysant. Deze plant is een wietsoort die snel groeit in tropische streken over de hele wereld.

Deze bloeiende plant heeft een gemiddelde hoogte van 1,8 meter tot 2,5 meter. Het heeft rechtopstaande en houtachtige struiken. Stengels produceren oranje, rode, gele (of een combinatie) bloemen die lijken op de gewone zonnebloem. Het enige verschil is dat het kortere bloembladen en kleinere schijfbloemen heeft.

Het is een prachtige plant die loyaliteit, geloof en aanbidding symboliseert.

7. Trachelium

 • Botanische naam: Trachelium
 • Type installatie: Meerjarig / jaarlijks
 • Bloeitijd: Maart tot november

Trachelium is een bloeiende plant uit de Campanulaceae-familie met meer dan drie soorten, waaronder Trachelium Caeruleum, Trachelium × Halteratum en Trachelium Lanceolatum. De meeste soorten worden gekweekt als sierplant.

Trachelium Caeruleum, beter bekend als Blue Throatwort, is een van de populaire soorten. Het produceert mooie maar kleine blauwachtig paarse tot violette bloemen. Het epitheton "caeruleum" verwijst naar donkerblauw.

Dit geslacht staat voor verwaarloosde schoonheid.

8. Trillium (Birthroot)

 • Botanische naam: Trillium
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Mei tot juni

Trillium behoort tot de familie Melanthiaceae en is een geslacht van bloeiende planten afkomstig uit het zuiden en oosten van Noord-Amerika. Het is goed te herkennen aan zijn driebladige witte bloemen.

Een van de soorten hiervan is Birthroot, ook wel bekend als Birthwort, Wakerobin en Tri-Flower. Het is een overblijvend kruid dat groeit uit wortelstokken met grote bladachtige schutbladen en uiteindelijk bloeiende bloemen. Naast de gewone witte kleur produceert deze plant ook varianten van andere kleuren, zoals roze, rood en lichtpaars.

Deze bloeiende plant symboliseert elegantie en precisie.

9. Triplet Lily

 • Botanische naam: Triteleia
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Juni tot juli

Triplet Lily, botanisch bekend als Triteleia, is een geslacht van eenzaadlobbige planten die lelie- of lavendelkleurige bloemen produceren die op gewone lelies lijken. Dit is inheems in sommige delen van Noord-Amerika, met name van Californië in de VS tot British Columbia in Canada.

Deze meerjarige bloeiende plant bestaat uit hoge stengels met daarop kleinere stengels. Als de zomer aanbreekt, bloeit hij zespuntige, stervormige blauwachtig paarse bloemen.

10. Tritonia (Flame Freesia)

 • Botanische naam: Tritonia / Tritonia Crocata
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Mei tot juni

Tritonia, ook bekend als Flame Freesia, is een geslacht van bloeiende planten dat behoort tot de irisfamilie. Het komt veel voor in zuidelijk Afrika en westelijk Zuid-Afrika.

Dit kleine bolgewas groeit in een overvloedige bloeiwijze. De bladeren zijn waaiervormig van vorm, terwijl de bloemen mooi oranje (bijna bruin) of geel zijn en een zoete geur hebben, vooral 's nachts.

Het woord "triton" is het Latijnse woord voor weatherwave. Het verwijst naar de willekeurige rangschikking van zijn meeldraden.

11. Trollius (Globeflower)

 • Botanische naam: Trollius / Trollius europaeus
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Mei tot juni

Trollius Europaeus, die het meest bekend is onder de Engelse naam Globeflower, is een bloeiende plantensoort van Trollius die behoort tot de familie Ranunculaceae. Het wordt meestal gevonden en goed gekweekt in West-Azië en Europa, met name Bulgarije.

Deze plant geeft mooie gele of witte bloemen. Het wordt een Globeflower genoemd omdat zijn eerste bloesem eruitziet als de vorm van een wereldbol, voordat hij uiteindelijk opengaat en de felgele meeldraden vertoont. Dit groeit typisch in zware en natte kleigronden.

De geslachtsnaam komt van het woord "trollblume", wat bolvormige bloem betekent. Het symboliseert ook dankbaarheid.

12. Tulp

 • Botanische naam: Tulipa
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Maart tot mei / lente

Tulp is een voorjaarsbloeier die algemeen bekend is en favoriet bij veel mensen van over de hele wereld. Het is een kruidachtige en bolbloemige meerjarige geofyten die behoort tot de leliefamilie Liliaceae.

Er zijn veel uitgestrekte velden van deze prachtige bloem in bepaalde delen van de wereld. Een van de bekendste bestemmingen voor tulpen is Nederland (Holland). Je kunt alle varianten van deze plant kweken, omdat deze wordt geleverd met een breed scala aan kleuren, zoals geel, oranje, rood, roze, violet, wit. Sommige bloemen hebben twee kleuren.

Elke kleur heeft ook verschillende voorstellingen of symbolen. Rode tulpen symboliseren diepe, ware en eeuwige liefde, terwijl wit staat voor puurheid. Oranje betekent passie en energie, en paars betekent royalty.

De geslachtsnaam komt van het Perzisch / Turkse woord "tulbend", wat vertaald wordt als tulband omdat de vorm vergelijkbaar is met tulband.

13. Tijm

 • Botanische naam: Thymus vulgaris
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Juni tot augustus

Thymus Vulgaris is de generieke of wetenschappelijke naam van een van de meest voorkomende kruiden genaamd tijm, die ook bekend staat als tuintijm en Duitse tijm. Deze bloeiende plant komt uit de muntfamilie Lamiaceae en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa.

Geclassificeerd als meerjarig, is deze plant een soort bossige, op hout gebaseerde groenblijvende struik. Het heeft kleine, aromatische, grijsgroene bladeren. In de vroege zomer produceert hij paarse (sommige zijn roze) bloemen.

Het staat voor kracht, moed, spaarzaamheid en een goede nachtrust.

14. Toadflax

 • Botanische naam: Linaria vulgaris
 • Type installatie: Vaste plant
 • Bloeitijd: Juni tot oktober

Toadflax, ook wel bekend als Yellow Toadflax of Egg-and-Butter, is een bloeiende plant met opvallende bloemen in geel en wit. Het is inheems in Siberië, Europa en Centraal-Azië.

Het Latijnse woord "linus" betekent linnen of vlas, terwijl "vulgaris" een specifiek epitheton is dat algemeen betekent.

Deze bloeiende plant symboliseert vermoeden.

Deze bloemen die met T beginnen, zijn ongetwijfeld op hun eigen speciale manieren verleidelijk. Ongeacht de symbolen en de oorsprong zijn belangrijk, als ze een prachtige omgeving kunnen creëren en voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zijn het perfecte keuzes.


Bekijk de video: #30 PERAWATAN TANAMAN HIAS LILY PARIS. SPIDER PLANT


Opmerkingen:

 1. Vogel

  I am sorry, that has interfered... I understand this question. Laten we bespreken.

 2. Leksi

  Ik kan u aanbieden de website te bezoeken waar veel artikelen over dit onderwerp staan.

 3. Fareed

  Ik twijfel er niet aan.

 4. Lucan

  Akkoord, het is het grappige antwoord

 5. Aler

  Bericht verwijderdSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Huis tuinplanten bij mij in de buurt

Volgende Artikel

Fruitbomen planten stardew